Kalau makan nasi dengan ulam-ulaman memang sedap pun...Bonus ..dapat khasiat yang membantu kekal sihat dan awet muda. Tapi kadang-kadang susah nak pastikan ulam-ulaman ni kekal segar dan rangup macam baru petik dari pokoknya..kalau lama sikit ulam-ulam ni jadi layu dan lembik..Sebenarnya ada tips agar ulam kekal segar dan rangup yang saya kongsikan daripada Majalah Impiana Karangkraf.
Untuk mengekalkan kesegaran dan kerangupan ulam, rendam beberapa minit dengan air yang dicampurkan bersama cuka dan limau nipis sebelum dihidang.
Menyimpan lebihan ulam
Perlu cuci bersih dan elok juga jika ulam ditos terlebih dahulu sebelum dimasukkan ke dalam bekas plastik berpenutup. Kemudian simpan di dalam peti sejuk.
Jadi kalau nak makan ulam, boleh cuba tip di atas ye..
Faizah Zain
Shaklee Independent Distributor
sms/whatssup 013-2995854
Tiada ulasan:
Catat Ulasan